Ingen ønsker at have en computervirus, fordi det kan gøre meget skade på din computer. Man kan dog ikke altid vide, om man rent faktisk har sådan en liggende eller installeret på computeren. Det er derfor utroligt vigtigt, at man sørger for at have styr på de præventive ting. Artiklen her kommer til at fokusere på, hvordan du med få adfærdsændringer kan opnå meget bedre beskyttelse online. Det er dog vigtigt at nævne, at vi ikke kan love dig, at du ikke får en virus på et eller andet tidspunkt. Udviklerne af disse ting er meget skarpe, og de plejer altid at finde en vej rundt om vores gode vaner samt anti virus programmer. 

Installer et anti virus program

Et anti virus program kan virkelig hjælpe dig med at undgå at få en virus. Disse programmer scanner din computer og leder efter unødvendige samt farlige ting. Disse programmer plejede at koste penge i gamle dage, men i dag er der mange gratis programmer. Har du ikke et anti virus program installeret på din computer, så kan du finde et godt et inde på oversigten her: https://edbguru.dk/

Installer en adblocker

Det er ikke sjovt at kigge på reklamer på nettet og heller ikke på YouTube. Man kan dog undgå at se disse ved at installere en såkaldt adblocker. Dette er et gratis stykke software, som man kan installere på sin computer. Typisk kommer de dog i form af en udvidelse til de mest anvendte browsere (Firefox, Chrome, etc.). Mange anvender uBlock Origin og Adblock Plus og har gode erfaringer med disse. Hvis man dog gerne vil støtte en bestemt hjemmeside, så kan man slå adblockeren fra på en bestemt side eller underside. Man kan også vælge at blokere bestemte annoncer fra bestemte annoncører.

Men hvad er egentlig formålet med at blokere annoncer i denne kontekst? Det er nødvendigt, fordi man nemt kan få en virus ved at klikke på en mærkelig annonce. Det er ikke engang altid, at man klikker med vilje. Nogle gange popper de bare op.