En festival er en fantastisk oplevelse, der skaber minder for livet. At tage på festival er blevet utroligt populært, og interessen er fortsat stigende hos både unge og voksne. Det kan dog være en dyr fornøjelse at tage på festival, som for mange kan være en stor bekymring og en afgørende faktor. Der findes heldigvis måder at nyde en festival uden at sprænge hele ens budget. I denne artikel kommer vi med nogle tips til, hvordan du kan komme billigt på festival og stadig have en fantastisk tid.

Earlybird billetter – køb din billet tidligt

En af de første tips, du kan gøre brug af, er at holde øje med earlybird billetter til din ønskede festival. Der er mange penge at spare ved at købe sin billet i god tid, da de fleste billetter stiger i prisen, jo tættere på festivalen du køber den. 

Frivilligt arbejde på festivaler

Mange festivaler tilbyder forskellige muligheder for at arbejde som frivillig, hvor man får noget til gengæld af festivalen. Afhængigt af hvordan du bidrager som frivillig, får du enten en billet til hele festivalen, en dagsbillet, billetter til madboder eller en reduktion i billetprisen. Dette vil spare dig en sum penge eller sågar hele festivalbilletten, hvilket gør det hele meget billigere. Der findes mange former for frivilligt arbejde på en festival. Du kan blandt andet arbejde under festivaldagene i et bestemt antal timer, du kan være med til at sætte pladsen op eller tage den ned efter festivalen. De fleste festivaler søger frivillige til at hjælpe dem igennem festivalen, og der er derfor rig mulighed for at spare en masse penge ved dette alternativ.

Overvej en dagsbillet

Det kan være meget dyrt at være afsted flere dage i streg på en festival. Hvis du har et begrænset budget, kan en dagsbillet være en god løsning, hvor du ikke behøver at undvære hele oplevelsen. Hvis festivalen foregår over flere dage, kan du de fleste steder både købe en endagsbillet eller til to af dagene. Du kan stadig deltage i festlighederne og vælge den dag, hvor dine yndlingsartister spiller, uden at føle, at du bruger alt for mange penge. Du kan læse mere om billettyperne på din foretrukne festival på deres hjemmeside.

Mad og drikke

Maden og drikkevarer på festivaler er en stor del af udgifterne, og priserne er desværre kun steget over de seneste par år. Hvis du overnatter på en festival, kan du spare mange penge på dine udgifter til mad- og drikkevarer. Du kan medbringe din egen mad og drikkevare på campen, hvilket sparer dig utroligt mange penge i løbet af festivaldagene. Overnatter du ikke på festivalen, er det en god idé at spise et godt måltid inden du tager afsted, så du har maven godt fyldt op hjemmefra.

Grib mulighederne og få en billigere festival

Festivaler er generelt en dyr fornøjelse, men det behøver ikke være afgørende for, om du har mulighed for at deltage. Med omhyggelig planlægning, tidligt billetkøb eller smarte alternativer til din billet, kan du stadig være med til at nyde en fantastisk festival uden at sprænge budgettet. Så grib mulighederne og tag på din næste festival, hvor du sætter rammerne for budgettet!