Det er blevet en populær gestus at give sine medarbejdere julegaver. Faktisk poster danske virksomheder flere og flere penge i deres budgetter til gaver, da det kan føre til større medarbejderglæde, og da der gælder gode skatteregler for netop gavegivningen. De ansatte bliver derfor glade for at modtage det, der ofte udmønter sig som en flot julegave fra firmaet, men hvordan sikrer virksomheden egentligt, at de vælger gode julegaver til medarbejdere?

Sådan finder I den perfekte gave

Det kan være lidt af et dilemma at give en god gave som virksomhed. Det skyldes typisk, at der arbejder rigtig mange forskellige personligheder i en virksomhed. De ansatte er typisk spredt ud over mange aldersgrupper og interesser, hvilket gør det svært at finde én perfekt gave. Førhen har løsningen derfor ofte været, at man har valgt at give en gavekurv, hvilket har været mere symbolsk end kærkomment for den enkelte ansatte.

Heldigvis har tiderne skiftet! I dag er det blevet nemmere at give gode – og tilmed personlige gaver! Det skyldes, at man som virksomhed kan vælge at købe adgang til en gaveshop.

En gaveshop er mere eller mindre som en webshop, hvori den enkelte medarbejder kan vælge den perfekte gave. Det smarte er, at virksomheden kun skal angive et budget, så får den afgrænset gavemulighederne, så de matcher budgettet.

For de ansatte er der dog stadig mange flotte gaver at vælge i blandt, og det gør det naturligvis muligt for Morten at vælge sin dyre flaske gin, mens Malene vælger en flot vase i dansk design. På denne måde får den ansatte ikke bare en generisk og kedelig gave, hvilket munder ud i en flad fornemmelse. I stedet bliver der tale om, at den ansatte får en god gave med hjem til sin jul, hvor virksomheden fremstår positivt som afsender. Det er med til at øge tilfredsheden og giver en god stemning mellem ansat og arbejdsplads.