De seneste års pandemi, krig og inflation har sat sig i økonomien permanent. Mange mindre og større virksomheder må dreje nøglen om, eller tage drastiske midler i brug for at kunne overleve de hårde tider. Det samme gælder for vores privatøkonomi – alt bliver dyrere, og lønnen kan slet ikke følge med, så vi må spare hvor vi kan.

Selvom ledigheden endnu ikke er alarmerende høj er der alligevel mange virksomheder der fyrer eller varsler risiko for fyringer, og alene det, kan få medarbejdere til at kigge sig om efter andre jobs. Og efter enhver inflation kommer gode tider – på et tidspunkt – så måske det ikke er et helt dårligt tidspunkt at finde din nye medarbejder?

Undgå jobopslag

Leder du efter den HELT rigtige medarbejder, så kan det faktisk være en fordel at undgå jobopslag. Du kan passende starte med at kigge gennem de uopfordrede ansøgninger du har modtaget gennem tiden. Den slags ansøgninger viser nemlig tit et helt særligt gåpåmod og en motivation, som du ikke nødvendigvis finder hos dem der svarer på et jobopslag. De uopfordrede ansøgninger er folk, som har sat sig ind i hvad dit firma og dets arbejdsopgaver byder på, uden at få det serveret på et sølvfad. Og så er der også mindre risiko for at du kalder nogen til samtale som kun har søgt, fordi jobcenteret åndede dem i nakken imens.

Rekruttering

Rekruttering er også tit vejen frem. Her kan du få professionelle til at scanne jobmarkedet for dig, ud fra de kompetencer du søger, og så finde de bedste kandidater frem, som du kan kalde til samtale. De har også tit deres egen jobbank og helt særlige måder at matche på, så du ikke behøver at bruge timer på at lede, men bare kan mærke efter om du synes vedkommende passer i din virksomhed.

For den jobsøgende

Er du jobsøgende, så kan det derfor også godt betale sig at sende uopfordrede ansøgninger afsted. Selv hvis du bliver glemt, og der senere kommer et jobopslag, så kan du have gjort et indtryk på dem, som de ubevidst kommer til at give dig credit for, når du kommer til samtale. Derudover handler det også om at holde sin LindedIn-profil opdateret, så eventuelle headhuntere kan finde frem til dig hurtigt, når de rekrutterer for større virksomheder.