Elbiler tager til i popularitet. Og er du ejer af en elbil – eller måske en kommende ejer -er der god grund til at gøre sig overvejelser om en lader til boligen, så bilen nemt for ny juice på.

Hvorfor investere i en ladeboks?

Med en ladeboks bliver det nemt og bekvemt at komme strøm på bilen. Du får en stabil og meget pålidelig opladning, hvor det går meget hurtigere end i en stikkontakt. Samtidig har en elbil hjemmelader den fordel, at den kører separat og derfor ikke belaster hjemmets øvrige installationer.

Dette er meget vigtigt for stabiliteten og ydelsen – også så andre sikringsgrupper fortsat virker efter hensigten.

Husk at ladeboksen skal være med type 2-stik, som er den standard, vi bruger her i Europa. Er bilen ældre kan det dog være, den bruger type 1-stik. Heldigvis kan mange moderne ladebokse klare dem begge.

Husk desuden, at der findes nogle ladere, som kan lade med en teknologi, der overvåger forbruget i det hjem. På den måde kan laderen tage højde for, om der er gang i komfur, TV og vaskemaskine, for så at lade efter disse ikke belaster elnettet så meget.

Placering af din nye oplader?

Vi anbefaler, at du placerer din oplader, der hvor du også parkerer din bil. Det giver sig selv, at der skal være let adgang, så tænk mere over bilens placering end ”hvor det vil se pænt ud”. Så kan du ikke hænge den på en mur, garage eller lignende, så anskaf dig en pæl, du kan montere ordentligt på. Tænk desuden over, at laderen skal placeres, så den så vidt som muligt ikke udsættes for fugt.

Få installeret af en professionel

Når du har fundet en hjemmeoplader, og ved hvor den skal hænge, skal du sørge for, at det er en fagmand, som sætter den op. Sørg for at din elektriker både sætter op og tester laderen – men også tester effekten på det øvrige system. Elektrikeren skal selvfølgelig også sørge for korrekt sikring og afbryder eller tilkobling til et elskab.