Hvis det var muligt at få en gratis erhvervskonto, så ville det virkelig hjælpe mange iværksættere. Har du ikke allerede læst det, så koster en erhvervskonto mange tusind kroner i Danmark, og dette gør ondt på iværksætterne, der skal bruge dem. I udlandet har det i lang tid været muligt at få en gratis en, og du kan læse mere om hvordan du får en erhvervskonto ved at klikke her.

Det nuværende prisniveau

Kigger man på det danske marked for konti til virksomheder, så kan det umiddelbart godt se meget dyrt ud. Den dyreste løsning koster op mod 5000 kroner i oprettelse, og så kommer du til at betale en eller anden form for abonnement oven i. Dette er ikke fordelagtigt for nye virksomheder.

Leder man lidt videre, så vil man støde over løsninger som Lunar. Denne virksomhed hed tidligere Lunar Way, men de har altså skiftet navn til Lunar, og de tilbyder nu erhvervskonti til udelukkende danske virksomheder. Sidst vi tjekkede havde de også et krav om, at ejerne boede i Danmark. Løsningen er billig for dem, der ikke ønsker alt for meget kundeservice, og hvis man allerede har fået et tilbud fra en anden bank.

Selv om bankernes priser er meget høje på deres hjemmesider, så betyder det altså ikke, at du ikke kan slå en handel af med dem. Du skal bare prøve. Mange banker ender med at komme med et tilbud, der minder meget om Lunars tilbud.

Negative renter

Du bør dog bemærke, at der på nuværende tidspunkt er negative renter i Danmark. Dette går især ud over virksomhederne, der mange steder skal betale dem fra første kroner på erhvervskontoen. Lunar har i lang tid været en af de eneste banker, hvor du ikke skulle betale disse negative renter op til et vis beløb. Har din virksomhed derfor mange penge på kontoen igennem året, så kan du tælle det med som en ekstra besparelse.