Hvis du på et tidspunkt har købt møbler, eller med sikkerhed skal det på et tidspunkt, ja så er det væsentligt, at du gør dig de fem følgende overvejelser – især hvis det er billige møbler. Du kan helt sikkert selv relatere til nogle af dem og muligvis tilføje andre punkter, som du mener har afgørende indflydelse på hvad du synes er et billigt møbel, og hvordan du udvælger dine møbler.

Prisen på et billigt møbel

Når du leder efter billige møbler, så er prisen det vigtigste element, for hurtigt at kunne vurdere om det for dig er billigt eller ej. I denne vurdering kan der ofte være flere prisstrategier, som har betydning for hvordan du som potentiel kunde kan opfatte møblets pris. Eksempelvis kan der ofte være udsalg eller tilbud hvor der tilbydes rabatter, og dette påvirker naturligvis dig som køber. Opfattelsen af et billigt møbel kan derfor hurtigt blive afgjort, når der tilbydes, ændrede og nedsatte priser. Det psykologiske aspekt er derfor, om du er bevidst om det eller ej, af essentiel betydning når mærkater med billigere priser sættes på en førpris. Et billigt møbel kan også variere alt efter hvilket møbel du er på udkig efter, fordi prisen på en stol generelt er billigere end en stor sofa med chaiselong eksempelvis. Din opfattelse af pris påvirkes desuden også af, at når der er tilbud på dyrere møbler, så opnår du større besparelse på grund af størrelsesordenen, og derfor kan et større beløb fratages.

Produktsammenligning

Hvis du er i tvivl om møblet er billigt eller ej, så kan du nemt og hurtigt finde løsningen på det, ved at sammenligne stolen du er på udkig efter med andre stole. Her er det dog også nødvendigt at du prøver at finde flere sammenlignelige produkter, så du eksempelvis søger efter spisebordsstole i egetræ og dermed kan finde frem til den billigste pris. Hvis du derimod ikke er så specifik i dit dine krav til stolen, så kan du naturligvis finde frem til den billigste stol ved at sammenligne priserne på nettet.

Flere møbelbutikker har desuden prismatch, og derfor kan du opnå den billigste pris på møblet, hvis du finder det tilsvarende møbel et andet sted.

Brandværdien

Hvad du synes er et billigt møbel kan være afhængig af mærket og designet af det enkelte møbel. Brandværdien er derfor af stor betydning for hvordan forskellige møbler og mærker her inden for kan opfattes som billige. Måske har du allerede stiftet bekendtskab med flere møbelmærker, og i så fald, så har du muligvis en fornemmelse og opfattelse af møblernes kvalitet og personlighed. Dette vil kunne påvirke din vurdering af hvad der er billigt indenfor dette mærke, og ligeledes give dig bedre betingelser for at sammenligne med andre møbelmærker og kategorier her inden for.

De kendetegn som du forbinder forskellige møbelmærker med, kan have stor indflydelse på hvad et billigt møbel er, og derfor kan flere forskellige prisklasser være billige for dig.

Komforten

Når du er på udkig efter billige møbler, så kan dette også afgøres ved at overveje komforten af det enkelte møbel. Hvis du bare sidder fantastisk i en lænestol, så kan dette være med til at du tænker over prisen i relation til komforten, hvilket kan give dig en opfattelse af om du tænker det er billigt eller dyrt. Det kan også være, at du synes, at møblet er så flot og perfekt, og derfor tænker dette ind i prisniveauet. Væsentligt er det, at hvis du finder et møbel behageligt hvad enten det er funktionelt eller i form af dets udseende, så kan du bruge dette i din forestilling om hvad der reelt set er billigt for dig.

Subjektivt

Endeligt er det vigtigt at fremhæve, at det alene er din vurdering hvad der er i sidste ende, er et billigt møbel. Derfor skal du huske at sammentænke alle punkterne, for at få et bedre helhedsbillede af hvad du får for pengene, og hvordan du derefter kan finde dit billige møbel. Det gælder for dig om at finde et møbel, som du mener er af mere værdi end det du egentlig betaler for det.