Når en familie mister et elsket medlem, sker der rigtig mange ting med tankerne og følelserne i kroppen. Der opstår en komplet ny virkelighed, hvor man ikke har den person længere, som har betydet så meget igennem livet.

Det kan være et kæmpe chok for nogle personer, da vi alle reagerer forskelligt på omstændighederne omkring os. Derfor kan nogle reagere rationelt på omstændighederne, mens andre får store følelsesmæssige udsving.

Det vigtigste er, at der bliver taget hånd om det hele og mand kan bearbejde sine følelser. Derfor er det også vigtigt, at man kan have tid sammen som familie, hvor man taler det hele igennem og bruger hinanden som støtter. Det er her, at bedemanden kommer ind i billedet.

Bedemanden skaber plads til sorgen

Det er alfa og omega at bearbejde sin sorg ordentligt, når man lider fra et tab af en kær. Det er her, at en bedemand kommer ind og hjælper til. Man har ikke pligt til at bruge en bedemand, da det er helt frivilligt, men det er normalt valget for de fleste familier, at man benytter sig af den professionelle hjælp.

Bedemanden opfylder mange opgaver, og er blandt andet kendt for at gøre den afdøde klar til begravelsen, at køre rustvogn og hjælpe med vejledning. Men bedemanden hjælper faktisk også med utroligt mange praktiske opgaver. Det kan være i forbindelse med at hjemsøge begravelsesstøtte, vejlede i at indsende dokumenter til det offentlige, arrangere møde med kirke og graver samt mange andre praktiske opgaver. Vores bedemand i Odense fortæller, at en bedemand også har mulighed for at hjælpe med at udforme dødsannoncen, sætte stenhugger i gang med at lave gravstenen, stå for at bestille blomster og meget mere.

Det vigtige her er, at der opstår ekstra tid for familien til at tage sig af hinanden, i og med de ikke selv skal bruge deres tid og mentale ressourcer på at få styr på opgaverne. Det giver en kærkommen mulighed for at stå ved hinandens side, når der er allermest behov for det.