Hvad er en bisættelse? En bisættelse, også kendt som en kremering, er en form for afskedsceremoni, hvor afdøde bliver brændt i stedet for begravet i kisten. Det er en værdig og respektfuld måde at tage afsked med en elsket på, og det giver familien mulighed for at vælge, hvordan de ønsker at mindes deres kære. Bisættelsen kan inkludere en ceremoni i en kirke, kapel eller en anden lokation, afhængig af familiens ønsker og afdødes trosretning eller livssyn.

 

Hvordan foregår en bisættelse?

En typisk bisættelse starter med en ceremoni, der kan finde sted i en kirke eller et kapel. Ceremonien kan være religiøs, hvis afdøde var medlem af et trossamfund, eller borgerlig, hvis der ikke ønskes religiøs medvirken. Under ceremonien kan der være taler, musik og andre personlige elementer, der afspejler afdødes liv og de pårørendes ønsker.

Efter ceremonien bliver kisten kørt til krematoriet. Der findes mange krematorier i Danmark, som for eksempel Glostrup Krematorium, Odense Krematorium og Aarhus Krematorium​​. Her bliver afdøde kremeret, og asken kommes i en urne. Urnen kan derefter enten begraves på en kirkegård eller spredes over åbent hav, afhængig af familiens og afdødes ønsker.

 

BedreBegravelse – En hjælpende hånd i en svær tid

Planlægning af en bisættelse kan virke overvældende, især i en tid med sorg. BedreBegravelse er en online bedemandsservice, der kan hjælpe dig med at arrangere alle aspekter af bisættelsen på en empatisk og professionel måde. Vi tilbyder hjælp via telefon eller online selvbetjening, hvilket gør det muligt at tilpasse planlægningen efter dine behov og ønsker​​.

Hos BedreBegravelse inkluderer vores ydelser blandt andet:

  • Arrangering af ceremonien i kirke eller kapel.
  • Håndtering af al nødvendigt papirarbejde, inklusive ansøgning om tilskud på op til 12.500 kr.
  • Levering og klargøring af kiste samt kørsel i rustvogn​​.

 

Valg af kiste og urne

Som en online bedemandsforretning er det muligt at træffe alle valg via et online bestillingssystem. Kiste og urne er ingen undtagelse. Vi tilbyder et bredt udvalg af kister og urner, herunder miljøvenlige og nedbrydelige urner. Du kan vælge en urne, der passer til afdødes personlighed og familiens ønsker, og vi sørger for levering og eventuel nedsættelse på kirkegården​​.

 

Lokal tilstedeværelse

BedreBegravelse er en del af den landsdækkende bedemandskæde Begravelse Danmark, og det er derfor de lokale bedemænd, som varetager rustvognskørslen og gennemfører ceremonien. Dette sikrer, at vi kan hjælpe dig, uanset hvor i landet du befinder dig. Fra København til Aarhus, og fra Aalborg til Nykøbing Falster, er vi til stede for at hjælpe med at arrangere en værdig afsked​​.

 

Pris og kvalitet

En af de mest markante fordele ved at vælge en online bedemandsforretning er de økonomiske besparelser. Traditionelle bedemandsforretninger har ofte højere omkostninger på grund af faste udgifter til fysiske lokationer og administration. Online bedemænd kan reducere disse omkostninger og tilbyde mere konkurrencedygtige priser.

 

Online og lokalkendte 

En bisættelse er en respektfuld måde at sige farvel til en elsket på. Med BedreBegravelse kan du få hjælp til at arrangere alle aspekter af bisættelsen, fra ceremonien til håndtering af papirarbejde og valg af urne. Vores mål er at støtte dig gennem denne svære tid med empati, professionalisme og høj kvalitet. Vi er her for at hjælpe dig, uanset hvor i Danmark du befinder dig.