På mange arbejdspladser fylder møder rigtig meget af dagligdagen. Mødet er en vigtig del af arbejdsgangen, fordi vi her koordinere og lægger en linje for vores projekter og aftaler.

Men mødet er også kendt for at kunne spilde folks tid. De fleste af os har nok prøvet at deltage i et møde, hvor relevansen har ligget på et meget lavt punkt, og man måske i virkeligheden har haft mest travlt med at stirre på uret.

Dårlige møder stjæler vores tid, så hvordan undgår man dem? Læs med her.

Inviter de rette mennesker

Når man holder møder, skal man have de rette mennesker med. Det siger sig selv. Men bare fordi, man skal diskutere en del af et projekt, er der jo ingen grund til at invitere hele arbejdsgruppen med. Det kan være frygteligt spild af tid. 

Derfor kan det være en god idé at sende en mødeagenda ud i god tid. På dem måde kan alle omkring projektet vurdere, om det virkelig er en god idé at deltage på mødet – eller om der burde være tale om en mindre arbejdsgruppe, som satte sig sammen.

Sørg for professionelle faciliteter

Når man taler om møder, kommer man ikke udenom mødelokalets væsentlighed. Mødelokaler som en del af arbejdspladsen er vigtige. De skal have plads til deltagerne, de skal kunne filtrere udefrakommende støj fra og så skal de naturligvis have de teknologiske foranstaltninger, som er nødvendige.

Mange vælger dog også at bruge mødelokaler andre steder end på deres arbejdsplads. Det kan være en god idé at komme væk fra sine vante omgivelser og få frisk energi udefra. Bruger man mødelokaler i Odense, kan man på den måde mødes centralt i landet, hvis man kommer fra flere afdelinger, og gøre brug af de mange gode steder, der er at finde til netop møder og konferencer.

Generelt har de større danske byer gode mødefaciliteter – og det kan være en god idé at komme ud og bruge dem, da man dermed bryder de vante rammer.

Husk forplejning

Ved længere møder er det vigtigt, at man får friske forsyninger til kroppen. Møder kræver koncentration og opmærksomhed, hvilket dræner ressourcerne. Derfor er kaffe, sandwich og sukkerholdige snacks eller sodavand en god idé at have stående klar.